pondelok 14. decembra 2015

Marinované tofu s arašidovou omáčkou

Po mojom prvom úspešnom pokuse s tofu som vyskúšala opäť ďalšiu verziu marinovaného tofu. Kombinuje sa s mojim milovaným arašidovým maslom; tentokrát ide o zjednodušenú verziu omáčky satay. Paráda!


_____________________________________________
/na 3 porcie/
Ingrediencie na marinované tofu:
- 400 tofu
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL sójovej omáčky
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL mletej rímskej rasce
Ingrediencie na arašidovú omáčku:
- 1 malý strúčik cesnaku, prelisovaný
- 3 kopcovité PL arašidového masla
- cca 6 PL vody
- 3-4 PL sójovej omáčky
- 2 cm kúsok čerstvého zázvoru, nastrúhaný, prípadne 3/4 ČL mletého zázvoru
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL hnedého cukru
- čili podľa chuti
Okrem toho:
- jazmínová ryža
- zelenina podľa vášho výberu alebo napr, avokádo

1. Kusy tofu si položte na krájaciu dosku. Vezmite si 2-3 vrstvy kuchynských papierových utierok, položte ich na tofu a pevne zatlačte dlaňami. Vyžmýkajte takto vodu z tofu a zopakujte postup zo všetkých strán. Tofu potom nakrájajte na kocky.

2. Zmiešajte zvyšné ingrediencie na marinádu. Nalejte marinádu do plochej nádoby - ideálne do pekáčika. Rozvrstvite na marinádu kocky tofu pekne v jednej vrstve, aby každá kocka mohla nasať marinádu ako špongia. Zakryte pekáčik potravinovou fóliou a nechajte marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať.

3. Uvarte ryžu.

4. Všetky ingrediencie na arašidovú omáčku dajte do misy a zmiešajte ich metličkou na sneh. Chvíľu to potrvá, kým sa ingrediencie spoja, ale majte trpezlivosť.

5. Tesne pred podávaním opekajte na oleji kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, ktorú tofu nenasiaklo, zachyťte ju a odložte ju zatiaľ bokom) cca 8 minút. Na záver pridajte zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie. 

6. Tofu podávajte s ryžou, arašidovou omáčkou a vami vybranou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!