piatok 6. novembra 2015

Karí zemiakový šalát

Kedysi dávno som na Internete objavila recept na zemiakový šalát, do ktorého šla karí majonéza a stonkový zeler. Tá kombinácia ma nadchla a tak si urobila malý prieskum medzi karí zemiakovými šalátmi a po ich zlúčení z toho vznikol tento recept:-)


___________________________________________
Ingrediencie:
- 800 g nerozváravých zemiakov zhruba rovnakej veľkosti, t.j. varný typ A
- 2 hrste mrazeného hrášku
- 3 jarné cibuľky a 3 stonky zeleru, resp. 6 jarných cibuliek
- 200 ml majonézy
- 2 ČL karí korenia
- 1 ČL horčicových semienok
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL kurkumy
- hrsť vetvičiek čerstvého koriandru
- šťava z 1 citróna
- 1 ČL medu
- 1 ČL soli
- čerstvo mleté čierne korenie

1. Zemiaky uvarte v šupke cca 20 minút. Nechajte ich vychladnúť, ideálne ich dajte aj na pár hodín do chladničky. Zemiaky následne ošúpte a nakrájajte na ľubovoľné tvary.

2. Hrášok vhoďte do vriacej vody a varte 30 sekúnd. Sceďte ho, prepláchnite a pridajte k zemiakom. 

3. Očistite jarné cibuľky. Ostráňte tuhé vlákna zo stoniek zeleru. Cibuľky a i zeler nakrájajte na kolieska. Pridajte ich k zemiakom a hrášku. 

4. V menšej miske zmiešajte všetky ostatné ingrediencie. Pridajte karí majonézu k zemiakom so zeleninou. Zľahka premiešajte. Skontrolujte slanosť (mal by byť jemne presolený, zemiaky totižto časom soľ pohltia). Šalát nechajte pred podávaním aspoň 6 hodín v chladničke, aby som dobre prepojili chute.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš milý komentár!